Čaj se skládá ze dvou složek. Jednou složkou, která má vyšší podíl v dané směsi je samozřejmě voda a tou druhou jsou vlastní čaj ové lístky či sušené bylinky. Voda k přípravě čaje by měla být naprosto měkká – bez uhličitanu vápenatého. V tvrdé vodě se totiž chuť čaje nikdy naprosto nerozvine. Dobré je tedy na místo vody z vodovodu, obzvláště jeli tvrdá, použít kvalitní stolní vodu.

Čaj

Není nad to, používat na přípravu kvalitního a dobrého čaje čerstvé čajové lístky nebo čaje sypané. Pokud to nejde, klidně občas můžete použít i čaj balený, ale pouze ten, který má všechny sáčky balené sólo. Čaj by se mělo louhovat zhruba tři až pět minut, výjimku mohou tvořit čaje bylinné, které se mohou louhovat o něco déle, aby účinné látky stačily do vody přejít.

Příprava čaje

Pokuste se naučit pít čaj neslazený.

Užijte si každý doušek
Ohodnoťte příspěvek